Debutul programului de formare a cântăreților bisericești

Etapa de formare a cântăreților bisericești a debutat în luna iulie la Centrul Social – Cultural „Sfântul Ilie” de la Miclăușeni. În perioada 13-16 iulie 2021, Seria 3.1 a avut ca formatori pe Pr. prof. Cosmin Pristavu (Biroul de Catehizare), pe Pr. lect. Marcel Cojocaru (Tipic bisericesc) și pe Pr. prof. Nichifor Hrestic (Muzică bisericească). În perioada 20-23 iulie 2021, Seria 3.2 a avut ca formatori pe Pr. prof. Cosmin Pristavu (Biroul de Catehizare), pe Pr. lect. Marcel Cojocaru (Tipic bisericesc) și pe Pr. prof. Iulian Zaltariov (Muzică bisericească).

Agenda fiecărei serii a conținut 2 de cursuri de învățătură de credință, 2 cursuri de tipic și 8 cursuri de muzică bisericească.

Răspunsurile participanților la chestionarul de feedback sunt încurajatoare pentru acest program. Întrebați „Ce a însemnat pentru dumneavoastră această experiență de formare?” aceștia au răspuns:

Evadarea din rutina zilnică, o experiență care m-a adus față în față cu noi colegi și formatori de excepție, care mi-au amintit informații și aspecte duhovnicești și muzicale și tipic, dar și îmbunătățirea cunoștințelor și a tehnicii, a valorilor care trebuie să-l caracterizeze pe cântărețul bisericesc.

Un avantaj de a-mi reactualiza cunoștințele muzicale, ne-am reînnoit vocația muzicală, am primit impulsul de a fructifica cunoștințele și noile experiențe învățate de la profesori cu o vastă carieră în spate. Apreciez toată munca.

Procesul de formare a cântăreților bisericești constă din crearea unui spațiu de formare educațional și duhovnicesc, organizarea de cursuri și facilitarea accesului la persoane din mediul muzical-bisericesc care reprezintă surse de transfer a informațiilor și competențelor profesionale.

Programul va continua în următoarele luni cu restul de 12 serii programate. Mai mult detalii aici: https://cfcmmb.ro/formare-cantaret-bisericesc

Share