O familie academică în care profesorii ne-au fost părinți

Orice lucru bine început are și un sfârșit care, deși nu este definitiv, încheie o etapă  frumoasă din formarea academică. De aceea, ieri, 8 iulie 2021, a avut loc o ultimă întâlnire, în formulă colegială, în Sala Festivă a Colegiului „Sfântul Nicolae”, unde absolvenții generației 2019-2021 ai Masterului Profesional de Misiune și Slujire Pastorală s-au adunat pentru a celebra frumoasele amintiri petrecute împreună în cursul celor doi ani de master. Alături de ei s-au aflat soțiile, respectiv prietenele lor, cele care le-au fost alături în timpul studiilor teologie și le vor fi pe mai departe alături în pastorația lor.

Fiecare absolvent a avut ocazia să dea cuvânt gândurilor, impresiilor și momentelor trăite în cadrul studenției, dar și aspectelor practice care îi vor încerca în viața preoțească, atât de către domni, cât și de către doamnele care le vor fi alături pe această cale. Aici, unul dintre masteranzi a afirmat: „Cea mai frumoasă amintire este aceea a întâlnirilor avute cu colegii și profesorii la orele de curs, care continuau, apoi, într-o notă familială, cu servirea unei mese împreună. Se simțea o atmosferă intimă, asemănătoare cu cea dintre părinți și copii, iar discuțiile străbăteau cadrul academic, atingând subiecte diverse, oferindu-ne noi perspective de viață” (Absolvent Maxim Bogdan). Iar una dintre doamnele invitate a remarcat că „preoteasa este cea care ține casa”, cea care „e chemată să fie mamă în cadrul familiei extinse a parohiei” (doamna Nicoleta - Daniela).

Cele mai multe gânduri au fost la adresa părinților profesori, față de care absolvenții sunt recunoscători pentru tot efortul depus, lucrarea desfășurată și lumina revărsată asupra lor.

Reprezentanții Centrului de Formare Continuă au pus accentul pe atitudinea euharistică și evhologică, rugându-i pe masteranzi să pomenească în rugăciunea lor pe cei fără de care Masterul Profesional nu ar fi fost posibil: IPS Părinte Mitropolit Teofan, părinții profesori ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” și ostenitorii Sectorului Învățământ.

În cele din urmă, au urmat câteva momente deosebite, în cadrul cărora absolvenții și-au adresat cuvinte de prețuire unii altora, sperând la o revedere în viitorul apropiat.

Link spre pagina de admitere

Share